Belföld

Menekültek: Tarlós térfelén pattog a labda

Több mint 29 millió forintba került a fővárosi cégeknek a budapesti tranzitzónák kialakítása és működtetése augusztus 16-ig.

A Budapestet érintő migrációs helyzettel is foglalkozhat mai ülésén a Fővárosi Közgyűlés, amely mintegy harminc előterjesztést tárgyalhat meg.

Kocsis Máté, a Fővárosi Önkormányzat önkormányzati és rendészeti tanácsnoka augusztus 27-én – miután áttekintették az illegális bevándorlással kapcsolatos jelenlegi budapesti helyzetet az érintett szervek vezetői – azt közölte az MTI-vel: 373 millió forint elkülönítésére tesznek javaslatot a Fővárosi Közgyűlésben.

A testület elé benyújtott, a fővárost érintő migrációs helyzettel kapcsolatos előterjesztésben olvasható tájékoztató szerint több mint 29 millió forintba került a fővárosi cégeknek a budapesti tranzitzónák kialakítása és működtetése augusztus 16-ig.

A Fővárosi Közgyűlés dönthet továbbá a július 8-i fővárosi viharkárokhoz kapcsolódó vis maior támogatás igényléséről. A szakértők a helyreállítási költségeket több mint 400 millió forintra becsülik, a támogatási kérelem mintegy 293 millió forint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik