Belföld

Menekültek: a Fidesz szerint a baloldal a hibás

Megszólalt a kormánypárt.

A baloldal nyilatkozatai fokozzák a válságot, a baloldal ugyanis mindenkit beengedne az országba és az Európai Unióba, ez viszont nem megoldás, hanem maga a probléma. A párt a közleményével Szelényi Zsuzsanna (Együtt) sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagált. Az ellenzéki politikus azt mondta: konkrét megoldási javaslatokat kellene a magyar kormánynak vinnie az Európai Uniónak és nem csupán pénzt kellene kérnie. Szelényi Zsuzsanna hangsúlyozta, Magyarország egyedül nem tudja megoldani a menekültválságot.

A Fidesz-frakció közölte, a bukott európai uniós bevándorláspolitika válságba sodorta Európát, az illegális bevándorlókat pedig törvénysértésre, egyre követelőzőbb és agresszívebb magatartásra bátorítja.

A Fidesz és a kormány minden eszközt kész bevetni a schengeni egyezménynek megfelelően az ország és a határok védelmére. Amíg az EU vezetői felelőtlen nyilatkozatokat tesznek és képtelenek cselekedni, addig a magyar kormány és a parlament hónapok óta intézkedések sorozatát hozza a magyar és az európai polgárok védelmére – áll a kormánypárt közleményében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik