Belföld

Lezárták az Erzsébet hidat, feljelentették őket

Tiltakoztak az egészségügyi dolgozók az alacsony jövedelem miatt, a rendőrség nyolc emberrel szemben tett feljelentést az Erzsébet híd szerda reggeli lezárása miatt.

A flashmob részvevői a híd pesti hídfőjénél – gyalogosan – teljes szélességében lezárták az utat, csak az autóbuszokat engedték át, írtuk korábban. A csoport molinókat tartott, egyiken a Magyarország! Ne engedd a nővéreidet külföldre! felirat volt olvasható.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság az MTI érdeklődésére azt mondta, a rendőrségre 6 óra 34 perckor érkezett bejelentés, hogy demonstráló személyek akadályozzák a forgalmat. Az intézkedő rendőrök hét emberrel szemben közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése, egy ember ellen gyülekezési joggal való visszaélés és a közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése miatt tettek feljelentést.

Sándor Mária, a demonstráció egyik résztvevője, aki korábban fekete ruhás nővérként vált ismertté, azt mondta, az volt a céljuk, hogy felhívják a kormány figyelmét arra: nagyon nagy baj van az egészségügyben, és ha nem rendezik a dolgozók bérét, akkor a nővérek és orvosok újabb tömege hagyja el az országot, és nem lesznek, akik ellássák a betegeket. Közlése szerint a híd lezárása 18 percig tartott, a flashmobot ezután a járdán folytatták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik