Belföld

Nincs közvetlen veszély az Illatos úton

24.hu
24.hu

2015. 09. 01. 18:02

A levegő minősége rendben van, a talajvízben növényvédő szert találtak, de azt úgysem használják semmire – derült ki a kerületi önkormányzat vizsgálatából.

Nem veszélyes a levegő és a talaj minősége az Illatos út környékén – közölte a Ferencvárosi Önkormányzat. A kerület vezetése azért rendelt el vizsgálatokat, hogy kiderüljön, veszélyesek-e az évek óta ott hagyott, szivárgó vegyszerek a lakosságra.

A levegőszennyezettség megállapítására májusban helyeztek ki mérőautókat, a mérések eredménye szerint a mért anyagok koncentrációja nem érte el a rendeletben megállapított határértéket.

Augusztusban a talaj, valamint a felszín alatti és felszíni vizek állapotát is megvizsgálták. Több ponton – a József Attila-lakótelep és a MÁV-lakótelep területén – vettek mintákat, a talajmintákat a felszín közeléből, a vízmintákat pedig az Illatos-árokból és 2-3,5 méter mély furatokból vették. Akut, azonnali óvintézkedést igénylő szennyezést nem mutattak ki.

Az viszont kiderült, hogy a talajvíz néhány paramétere meghaladja az ivóvizekre és felszín alatti vizekre vonatkozó határértékeket, növényvédőszer-mintákat mutattak ki. Ez azonban azért nem okoz problémát, mert a talajvizet nem használják fel közvetlenül, még öntözésre sem – idézte az eredményeket az Origo.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

2871252 06/13/2016 US soldiers during a stop of the US armed forces in Riga in the course of the Dragoon Ride II of the Saber Strike-2016 international exercise. Taisija Voroncova/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.