Belföld

Nem rejtegetik Orbánt, csak nélküle is megy a menekültellenes kampány

A miniszterelnöknek alkalma nyílhatott kipihenni a kitiltási botrány és a brókerbotrány fáradalmait, ezért nem szólalt meg az elmúlt hónapokban.

A Fidesz 2010-es választási győzelme óta nem szerepelt olyan keveset Orbán Viktor, mint idén júliusban és augusztusban – írja a VS. A miniszterelnök több mint egy hónapja nem szólalt meg nyilvánosan. Kommunikációs stábja szerint ez nem tudatos döntés volt – Orbán pihenni akart, a menekültügyet pedig nélküle is jól vitte a párt.

A kormányfő utolsó nyilvános megszólalása a július 25-i tusnádfürdői beszéd volt. A szokásos pénteki miniszterelnöki rádióinterjúk is elmaradtak – Orbán utoljára július 3-án volt a Kossuth rádióban. Szünetelt a „Modern Városok Program” is, melynek keretében a miniszterelnök végiglátogatja a megyei jogú városokat.

Ugyan a múlt héten Orbán elnökletével kormánykonferenciát tartottak a Fidesz-KDNP kormányzásának elmúlt öt évéről és a következő három év stratégiájáról, erről sem a miniszterelnök, hanem Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter számolt be. Ugyanakkor azért lehetett látni nyilvánosan Orbánt – Kazanyban jelen volt a vizes vb-n és Leslie Mandoki koncertjén is táncolt a feleségével. Az augusztus 20-i ünnepi szentmisén és Paskai László temetésén is ott volt, Facebook-posztjából pedig kiderül, hogy Horvátországban nyaralt.

A portálnak egy befolyásos kormánypárti politikus azt mondta, szó sincs arról, hogy rejtegetni akarják a miniszterelnököt, valószínűleg csak ki akarta pihenni a tavalyi választási kampányokat, a kitiltási botrányt és a brókerbotrányt. Nyárra a menekültüggyel a Fidesznek újra sikerült átvennie a közvélemény irányítását, a témát a politikusok viszont Orbán nélkül is napirenden tudták tartani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik