Belföld

Ma eldől a Corvinus sorsa, a hallgatóknak is lehet ehhez pár szavuk

A kormány ma jelenti be, hogy milyen jövő vár a Corvinus Budai Campusára. Az érintett karok már puhatolóznak a menekülő-útvonalról - számol be a Népszabadság.

A Népszabadság értesülései szerint a Corvinus érintett karai – a Tájépítészeti, az Élelmiszertudományi és a Kertészettudományi Kar – két másik egyetemnél is érdeklődtek esetleges befogadásukról. Palkovics László államtitkár az idei ponthatárok kihirdetése előtt jelentette be: átalakítják a magyar felsőoktatás szerkezetét. A Corvinus Egyetem budai karainak Gödöllőre való kitelepítése váltotta ki a legnagyobb indulatokat, a bejelentés után dolgozói és hallgatói fórumot hívtak össze.

A lap szerint a Budai Campust leválasztják az anyaegyetemről, hiába készítették el államtitkársági felkérésre a Szent István Egyetemmel való együttműködés formáiról szóló tanulmányt. Az átalakításról szóló múlt pénteki egyeztetésre az érintett karok dékánjait meg sem hívták, a lap szerint a beszélgetés hangulata, a kommentárok tükrében valószínűsíthető, hogy a döntés már korábban megszületett.

A lap úgy tudja: a pénteki egyeztetésen elhangzottak szerint a karok oktatói és hallgatói utcára vonulnak a kormány döntése miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik