Belföld

Időzavarba kergették Hende Csabáékat a tűzijátékkal

Csak május végén varrták a Honvédelmi Minisztérium nyakába a tűzijáték megszervezését, ez meg édeskevés időt adott nekik egy közbeszerzés lebonyolítására - közölte a tárca.

Miután több lap lehozta, hogy hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos közbeszerzési eljárással választotta ki a Honvédelmi Minisztérium (HM) az augusztus 20-i tűzijáték megrendezőjét, ráadásul Hende Csaba szerint a sürgősség volt az indok erre, a HM közleményben reagált.

Azt írják, május 28. előtt a HM-nek nem volt jogi felhatalmazása, hogy kiírjon közbeszerzést a tűzijátékra, de aznap hatályba lépett egy kormányhatározat a nemzeti ünnepek lebonyolításáról. Ebben Hende Csaba és tárcája kapta meg a feladatot, de augusztus 20-ig már nem tudtak volna lezavarni egy komplett közbeszerzési eljárást. Így jött képbe a tárgyalásos módszer. Hozzáteszik,

“Az eljárásban a piaci verseny biztosított volt, és összességében a legelőnyösebb ajánlatot fogadta el a tárca. Mindennek eredményeként az utóbbi évek legolcsóbb tűzijátékát láthatta közel egy millió ember nemzeti ünnepünkön.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik