Belföld

Élőzzük a budapesti gigadugót

Ami egyelőre úgy néz ki, elmarad. Iskolakezdés van, miközben Buda fel van túrva. Hatalmas torlódásokat várunk.

9:10

Baleset történt a Fiumei útón a BKK info tájékoztatása szerint. Itt is útszűkületre és lassú haladásra kell számítani.

 

9:07

Tízpontos mutatvány Dél-Budáról: a füvesített villamosvágányon előző csapatszállító rendőrautó. Digitális technika, Molnár Zoltán, 2015

 

9:05

A másik száguldó riporterünk, Zoltán bejárta a dél-budai vidéket. Az Egér úton befelé masszív dugót tapasztalt, ami majdnem a sztrádától állt, míg maga az M1-M7 közös szakasza meglepően felszabadult volt. A szokásos Budaörsig érő dugónak nyoma sem volt fél 8 felé (pedig még becsengetés előtt voltunk bőven), az Egér úttól kellett araszolni. A Tétényi és a Karolina ugyan szintén beállt, de a távhővezeték-építés miatt szétbombázott Bartók Béla út járható volt. Csak a Budafoki útra terelt forgalom miatt akadt ezen az úton némi torlódás.

  

9:00

Komoly dugó alakult ki egy nem várt helyen, jelenti Zsolt. A Széll Kálmán téren járunk, a felújítások teremtette labirintusokban kígyóznak a sorok.

Időközben kibontották az alagutat a téren. Jó hír, hogy megvannak a graffitik.

 

8:50 BRÉK!!!

A Széll Kálmán téren feltűnt Szél Bernadett. Közben kicsit fúj a szél. Kerner riporter szerint már elszelelt.

8:45

A Szilágyi Erzsébet fasornál – ahol tegnap változtattak a forgalmi renden – araszolnak az autók a Szél Kálmán tér felé

 (fotó: Kerner Zsolt)

8:35 

A BKK info térképén a legfrissebb szerint beállhatott a Váci út a város felé itt. Ha erre jár, kérjük fotózza le az agglomerációból érkezők szenvedését!

 

8:15

Mai száguldó riportereink egyike, Kerner Zsolt a budai káosz eredőjénél, a Széll Kálmán tér környékén sétál. Azt írja, a Szána térnél most kezd durvulni a helyzet. 

 Lépésben haladnak az autók a Mechwart Ligetnél (fotó: Kerner Zsolt)

 Ez az aktuális állapot a Széna téren (fotó: Kerner Zsolt)

8:00

Szeptember elseje van, kezdődik az iskola, az évnyitók legalábbis biztosan. Buda viszont még mindig ostrom alatt van, a fél város feltúrva áll. Megnéztük, hol borzasztó a forgalom, mit érdemes elkerülni. 

  • Olvasónk szerint baleset miatt áll a sor a Pesti úton befelé. Mint írta, ő a Kucorgó út felé kerülne.

Aggodalomra lenne ok, a Taxi2000 diszpécserszolgálata szerint ezeken a helyeken van feltúrva a város:

  • A Szilágyi Erzsébet fasor-Krisztina körút-Margit körút csomópontban minden irányból jelzőlámpa szabályozza az áthaladást, illetve új, jelzőlámpás gyalogos-átkelőhelyet is kialakítottak ki csomópontnál.
  • A 61-es villamos Hűvösvölgy felőli, északi ágán az ideiglenes végállomást áthelyezték a térre, a 4-es és a 6-os villamos végállomása melletti vágányhoz. A 61-es járat déli ágán nem változik a közlekedési rend.
  • Korábbi helyéről indulnak a 22-es buszcsalád járatai, a 155-ös és a 156-os járat végállomása is átkerül a Széna térről a Széll Kálmán térre.
  • A Vérmező úton az Attila útnál egy sávra szűkül le az útpálya. A Várfok utcánál szintén csak egy sáv járható.
  • A Várfok utcát lezárták a Vérmező út és a Csaba utca között, viszont a tér és a Csaba utca között megnyitották és az Csaba utca felé egyirányú. Ide kerültek át az autóbusz-végállomások (21-es, a 21A, a 139-es, a 140-es és a 140A). A Széll Kálmán téren a végleges helyére került a 4-es és a 6-os villamos végállomása. A gyalogosforgalom más útvonalra került át, ezért egyes járatokra (Várfok utcából, illetve a Csaba utcából induló buszokra) a kevesebb gyaloglás érdekében célszerűbb a Déli pályaudvarnál átszállni. A metrót a Margit körút és a Vérmező út felől lehet elérni.
  • A Széll Kálmán térnél a Margit körúton a Széna tér felől a Dékán utcánál megszűnt a jobbra kanyarodó sáv. A 116-os autóbusz megállóját áthelyezték.
  • A Margit körúton a Dékán utca és a Széna tér között csak egy sáv járható a Margit híd irányába.
  • A Várfok utcai töltés átépítése miatt lezárták a Széll Kálmán téri villamosalagutat. A 18-as és az 59-es villamos ideiglenes végállomásától a teret a Vérmező út felől új ideiglenes lépcsőkön keresztül lehet
  • megközelíteni.
  • A 18-as és az 59-es villamos rövidített útvonalon, az Attila úti ideiglenes végállomástól a Savoya Parkig, illetve a Márton Áron térig közlekedik.
  • Több autóbusz megállóhelye és/vagy útvonala módosult. A Várba közlekedő 16-os buszcsalád végállomása az Ostrom utcába, a Széna tér torkolatához került. A 149-es autóbusz csak a Dékán utcáig közlekedik.
  • A 956-os éjszakai autóbuszra csak a Krisztina körúton, a Csaba utcánál lehet
  • felszállni.
  • Meghosszabbított útvonalon jár a 91-es autóbusz (a Nyugati pályaudvar és a Királyhágó tér között), valamint a 102-es busz (Zugliget, Libegő és a Szendrő utca között).
  • A 116-os és a 916-os autóbusz módosított útvonalon jár.
  • Az 59A villamos és a 291-es autóbusz nem közlekedik.

Ennek ellenére egyelőre úgy tűnik, a városban minden rendben van. A BAH-csomópont környékén nincs dugó, a Margit híd szinte üres. Nyoma sincs a szokásosnál nagyobb forgalomnak. 

 Kezd bedugulni az Attila út (fotó: Berecz Valter)

 És beállt Buda (fotó: Berecz Valter)

 A Margít hídon reggel 8-kor kevesebb autó volt, mint általában (fotó: Kerner Zsolt)

Ha bárhol dugót lát, esetleg éppen benne áll, írjon nekünk gigadugó jeligére az info@24.hu-ra!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik