Belföld

“Menj haza, te koszos fekete” – Bartók Béla rokonát inzultálták

A boltban, ahol rasszista kijelentéseket tettek Mamah Máriára, fejenként 1000 forintot kértek a menekültektől mobiltelefonjaik feltöltéséért - írta meg a Cink.

Már szervezik a CBA bojkottját, igaz, a bolt, ahol verbális rasszista támadás ért egy fekete magyart – aki Bartók Béla testvérének dédunokája –, nem is a lánchoz tartozik- írta meg a Cink.

Mamah Mária – akinek a dédanyja Bartók Béla testvére, Elza – Facebook-posztban számolt be az esetről. Mamah Mária, miután két órán keresztül ételt osztott a Keleti pályaudvarnál a menekülteknek, egy társaság tagjaként bement a pályaudvar közelében lévő, a Verseny utca és a Thököly út sarkán lévő üzletbe vizet venni. Mikor az üzlet tulajdonosa meghallotta, hogy Mamah Máriáék önkéntesek, rasszista kijelentéseket tett, a gyerekei és a férje is kinevették a nőt, azt mondták neki: menj haza, te koszos fekete. “Kár, hogy nem vettem fel videóra amikor magyarul válaszoltam nekik” – írta a nő posztjában.

Hozzáteszi: mindeközben két menekült épp bent töltötte a mobiltelefonját, a bolt tulajdonosai ezért fejeként 1000 forintot kértek.

A Cink megkereste a CBA-t, Fodor Attila kommunikációs vezető pedig elmondta: az eset sajnálatos, azonban az üzlet nem tartozik a CBA-lánchoz. A Facebookon viszont többen is a CBA bojkottjára szólítottak fel a rasszista inzultus miatt.

Fotó: RTL Klub

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik