Belföld

Részegnek hitték, egyszerűen félrehúzták a cukorbeteg férfit

Szerencsére rövid időn belül szakszerű segítség is érkezett. A járókelők ne akarjanak diagnosztizálni, hívjanak segítséget, ha valaki rosszul lesz – mondta a mentőtiszt.

Összeesett és eszméletét vesztette egy Balaton-parti strandon egy fiatal férfi – írja a Teol. A strandolók azt hitték, részeg – a hóna alá nyúltak és arrébb húzták egy árnyékosabb helyre, azt gondolták, elég, ha kialussza magát a negyvenfokos hőségben.

Szerencsére nem sokkal később mások megnézték, mi van a fiatalemberrel, köztük volt a dunaföldvári strand két úszómestere is, akik pihenni mentek a Balatonhoz. Ellenőrizték, van-e a férfinak légzése, stabil oldalfekvésbe helyezték, közben megérkezett a strandorvos is, aki ellátta a férfit és riasztotta a mentőket. Kiderült: a rosszullétet cukorbetegség okozta.

A Tolna megyei vezető mentőtiszt, Benkő József a portálnak elmondta: sokan hajlamosak részegnek bélyegezni egy földön fekvő embert, holott a kiváltó októl függetlenül segítséget kell hívni ahhoz, aki eszméletlen, nem reagál külső ingerekre, ébresztésre, vagy akadályozhatja valami a légzését. Az nem megoldás, hogy csak félrehúzzák az illetőt, ha valaki bizonytalan, inkább kérjen segítséget a közelben lévőktől és hívja a mentőket. A járókelők ne akarjanak diagnosztizálni, mielőbb kérjenek szakszerű segítséget – mondta a mentőtiszt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik