Belföld

Szakértő: nem Európában, hazájukban kell segíteni a menekülteknek

Lánczi Tamás, a Századvég Alapítvány vezető elemzője szerint tarthatatlan az Európai Unió jelenlegi bevándorláspolitikája. A szakértő az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában azt mondta: lennének eszközök az unió kezében, például a migránsokat kibocsátó országokat helyben kellene segíteni, Európa határait pedig meg kellene erősíteni.

Lánczi Tamás szerint mind Angela Merkel német kancellár nyilatkozata, miszerint mindenkit szívesen befogadnak, aki Szíriából, Irakból, Afganisztánból érkezik, mind pedig Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnökének szavai, hogy Európa mindenkit szívesen lát, csak “súlyosbítja a helyzetet”.

A vezető elemző felhívta a figyelmet arra, hogy Afganisztánban már negyven éve háború dúl, és Szíriában is 2011 óta tart a polgárháború. Úgy véli, annak nyomán indult el a tömeges migráció, hogy 2012-ben az Európai Unió jelentősen enyhített a szabályokon.

Az Európai Unió “elhibázott bevándoroláspolitikája” vezetett oda, hogy az embercsempészek elkezdték szállítani a bevándorlókat Európába – mondta Lánczi Tamás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik