Belföld

Félázsiai diktatúrákat idéz a Mandoki-koncert

Az Együtt szerint maga Orbán Viktor utasíthatta a Hungarofestet, "hogy kedvenc zenészét közpénzek tízmillióival tömje ki."

A párt tudni akarja, kinek érte meg a méregdrága rendezvény a többszörösen átadott Várkert Bazárban. Az Együtt minden szerződést nyilvánosságra hozatna, követeli, hogy a Hungarofest tisztázza, miért kellett csaknem százmillió forintot költeni a hétvégi Mandoki-koncertre, ami megítélése szerint „haszontalan pénzkidobás volt”.

A magyar polgároknak mintegy 94 millió forintjába került az ingyenes Leslie Mandoki koncert, melyen vezető fideszes politikusok, így Orbán Viktor miniszterelnök is ott bulizott feleségével. Az Együtt szerint a rendezvényen résztvevők közül “többen egyébként szervezési amatőrizmusról, a hangosítás és a fénytechnika olcsóságáról számoltak be”.

Ilyen eseményeket leginkább félázsiai diktatúrákban szoktak rendezni, nem európai demokráciákban. Az ellenzéki párt nem tartja elképzelhetetlennek, hogy “maga Orbán Viktor utasította a Hungarofestet, hogy kedvenc zenészét közpénzek tízmillióival tömje ki.”

Az Együtt követeli, hogy az eseményt szervező Hungarofest indokolja meg, miért pont Leslie Mandokira esett a választás. Arra is választ vár, mi került ezen a koncerten százmillióba? “Ki döntött erről? A jövőben terveznek-e hasonló produkciót?”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik