Belföld

Kocsis Máté annyira nem ismeri a pofozkodó vállalkozót, hogy tavaly még buliztak is együtt

Mii mehetett abban a bálban, hogy dr. Kocsis Máté nem emlékszik a férfira? Az idős hölgyet felpofozó Jónás Nándor 2004 óta dolgozik dr. Kocsis önkormányzatának. Azóta állítólag elnézést kért mindenkitől.

Szerintem Sándor vagy Nándor. Ezt mondta dr. Kocsis Máté józsefvárosi polgármester az Indexnek, amikor azt kérdezték, hogy ismeri-e azt a vállalkozókülsejű férfit, aki egy pofonnal védte meg az önkormányzat ünnepségét egy idős hölgytől. 

Később kiderült, hogy a férfi már 2004 óta dolgozik az önkormányzatnak, és a pofon után mindenkitől bocsánatot kért. Dr. Kocsis Máté az RTL Klubnak azt mondta, igyekszik távol tartani magát a közbeszerzési eljárások nyerteseitől. 

 

Az Átlátszónak van egy remek képsorozata arról, hogy ez időnként mennyire nem sikerült neki. Sikerült egy olyan képsorozatot is találni, amit maga az önkormányzat rakott ki a Facebookra. Ezen egy közös mulatságon szórakozik Jónás Nándor és dr. Kocsis Máté polgármester. 

Dr. Kocsis Máté erőltetettnek tartja

Villámgyors közleményben reagált a kerületi önkormányzat, amelyet személyes érintettség okán változtatás nélkül közlünk. 

„Erőltetettnek tartom a sajtó egy részének törekvéseit, melyekkel mindenáron össze akarnak boronálni az augusztus 20-án atrocitásba keveredett nyugdíjas vállalkozóval. Nevetségesek az ezzel kapcsolatos sugalmazások és ötletelések. A mai, világszenzációval felérő “hír” szerint valamikor valahol már máshol is találkozhattam Jónás Nándorral, sőt lehettem már egy légtérben vele. Bejelentem: ez bizony könnyen lehet. Az index.hu-nak adott nyilatkozatomban is jeleztem már, hogy látásból ismerem a férfit, de ismétlem, semmilyen személyes kapcsolatom nincs vele és soha nem is volt. Polgármesterségem alatt több ezer kerületi lakossal találkoztam már, több száz rendezvényen, így látásból sokakat ismerek. A pofozkodó Jónás Nándort még annyira sem ismerem, mint az átlátszó.hu-n megjelent “oknyomozó” cikk íróját, Virág Tamást, aki szintén kerületi lakos és jó párszor voltam már vele egy légtérben.„

A közleményben nem szerepelt, hogy Virág Tamás kerületi lakos tartozik-e albérletpénzzel vagy közös költséggel. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik