Belföld

Morálról oktatják Lázárt, aki „túllépett minden határon”

Lazar-Janos-es-Orban-Viktor(960x640).jpg (Array)
Lazar-Janos-es-Orban-Viktor(960x640).jpg (Array)

Orbán Viktor egykori főtanácsadója a miniszter érdekének tartja, hogy rúgja ki két emberét.

A Magyar Nemzetben Tóth Gy. László politika és erkölcs kapcsolatáról értekezik, és már cikke alcímében sem rejti véka alá, mit is akar.  

„Zoltai Gusztávnak és L. Simon Lászlónak távoznia kell”

A politológus szerint Lázár azzal, hogy miniszteri főtanácsadóvá tette Zoltait, már „túllépett minden határon”. Még akkor is, ha „mint a sikeres pragmatista-karrierista politikusok általában, valószínűleg mélyen megveti az erkölcsi szempontok érvényesítését a politikában”. A miniszternek azonban az egész jobboldal és saját érdekében is „azonnal menesztenie kell Zoltai Gusztávot”!

„Ezt kívánja a világ erkölcsi rendje”

A szerző a miniszteri főtanácsadót és államtitkárát, L. Simon Lászlót korunk hőseinek nevezi, mert „a saját érdekeik mentén mindig pontosan fel tudják mérni, hogy kik a segítőik és kik az ellenségeik. De mi van az ország érdekeivel?” – teszi fel a kérdést. A politológus cikkében előzőleg a barackmagügy kapcsán azt írja, az államtitkár „mindenből megpróbál pénzt csinálni,” amihez cége nem riadt vissza a törvénytelen csalástól sem, de „az ügyeskedéshez szerencse is kell”.  

Tóth Gy. a Magyar Nemzetben most azt írja, hogy „a politika világa sem tagadhatja meg az erkölcsi kategóriák érvényességét”. Korábban a politológus a Fidesz-válság anatómiájáról írt, arról, hogy a kormánypártok egyetlen szerencséje az, hogy a „tőlük elfordulók sosem szavaznak baloldali, liberális pártokra”. A Fidesznek 2015-ben „nincs koherens társadalomképe, de ideológia-, és kultúrateremtő képessége sincs”, így 2018-ban bármi megtörténhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik