Belföld

Migráció: a Jobbik a honvédség bevonását vizsgálja

Migransok(960x640).jpg (Array)
Migransok(960x640).jpg (Array)

A Jobbik elnöksége megvizsgálja a honvédség bevonásának feltételeit az államhatár védelme érdekében, jelentette be Volner János, a párt alelnöke.

Jelezte: számolnak azzal, hogy az “egyre erőszakosabbá váló” illegális bevándorlókkal szemben kell megvédeni a határt, és attól tartanak, a rendőrség kevés a hatékony fellépéshez.

Példaként említette a görög-macedón határt, ahol a napokban a rendőrség ereje kevés volt, hogy feltartóztassa a bevándorlók tömegét. Nem szeretnénk megélni, hogy Magyarország is hasonló helyzetbe kerüljön – fogalmazott.

A jobbikos politikus kifejtette, hogy az alaptörvény kétharmados felhatalmazás esetén lehetővé teszi a honvédség Magyarország területén történő bevetését szükséghelyzetben, és ez nem jelent rendkívüli állapotot. Célként jelölte meg az ország területi épségének megmaradását.

Volner Jánost kérdezték Pesti Imre fideszes képviselő azon felvetéséről is, miszerint törvényi eszközzel lehetne kötelezni a bevándorlókat szűrővizsgálatra és bizonyos védőoltásokra. Azt felelte: zárt menekülttáborok esetén korlátozott lenne az érintettek mozgása és csökkenne a járványveszély.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik