Belföld

Készenlétisek lepték el a Keleti pályaudvart

Menekülteket szállítottak le egy Nyugat-Európa felé tartó vonatról, akik ülősztrájkba kezdtek.

Több órás késéssel tudott csak elindulni egy München felé tartó vonat szombat este a budapeseti Keleti pályaudvarról, miután a rendőrök több mint 150, érvényes menetjeggyel rendelkező menekültet szállítottak le a szerelvényről, mert nem voltak papírjaik – írta a nol.hu. A rendőröket azután hívták ki a vonathoz, hogy ott kisebb rongálás történt.

A vonatról leszállított menekültek egy része, tüntetőleg leült a peronra. A Migration Aid nevű szervezet közlése szerint , a helyszínre a rendőrség által segítségül hívott önkéntes tolmácsoknak sikerült a tömeget megnyugtatni. A nol.hu cikke szerint  az egyik tolmács azt mondta: „Nem akarnak elmenni, szentül meg vannak győződve arról, hogy le lesznek lőve, vagy vissza lesznek toloncolva oda, ahonnan jöttek.”

 

A vonat – ami a Migraton Aid szerint Zürichbe, a nol.hu szerint pedig Münchenbe tartott – végül csak hajnali egy óra után tudott elindulni, miután rendőrök szálltak fel az addig üres kocsiba, hogy csak jegy- és útlevél-ellenőrzés után engedjék fel az utasokat a vonatra – írta a nol.hu 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik