Belföld

Megfosztanák Boross Pétert állami juttatásaitól

Boross-Peter(960x640).jpg (Array)
Boross-Peter(960x640).jpg (Array)

A DK kezdeményezi, hogy érdemtelenség címén fosszák meg a volt kormányfőt minden jelenlegi állami pozíciójától és kapott juttatásától.

Az ellenzéki párt szerint Boross Péter a Magyar Hírlapban gyakorlatilag a náci fajelméletet hirdette, amikor arról beszélt, hogy a bevándorlók nem az eltérő kultúrájuk, hanem a más genetikai adottságaik és különböző bőrszínük miatt jelentenek veszélyt.

A magyar jobboldal volt miniszterelnöke szégyenletes szavaival nemcsak a nácizmus ideológusaival, hanem a magyar szélsőjobb “fehér Magyarországot” skandáló kopasz verőlegényeivel is közösséget vállalt – tudatta a Demokratikus Koalíció .

“Amikor Európában legutóbb bőrszín és származás alapján ítéltek meg embereket és genetikai alsóbbrendűségről beszéltek, az a történelem legsötétebb korszakához, a világ legnagyobb népirtásához vezetett. A magyar jobboldal láthatóan nincs tisztában gátlástalan gyűlöletpolitikájának következményeivel.”

A DK azt feltételezi, hogy a volt kormányfő bizonyára egyetért “a más bőrszínű emberekre vadászó jobbikos szabadcsapatokkal is, megtalálva a kormány és a szélsőjobb szégyenletes közös nevezőjét, a fajelméletet.” A párt szerint Boross Péter a náci fajelmélet hirdetésével méltatlanná vált mindenfajta állami pozícióra és juttatásra, ezért kezdeményezi, hogy érdemtelenség címén fosszák meg azoktól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik