Belföld

Győr polgármestere a lakossággal levelezik a menekültek miatt

A város jó hangulatát féltő Borkai Zsolt így intézkedik a „tarthatatlanná vált” helyzetben.

„Győr jó hangulatának biztosítása mindennél fontosabb, és minden győri ember számára alanyi jogon jár” – írta közleményében Borkai Zsolt, a város polgármestere, aki szerint „mindannyian tapasztalhatták az elmúlt időszakban, hogy a menekülthelyzet tarthatatlanná vált”.

A fideszes városvezető Kocsis Máté nyomdokain járva azt fejtegeti, hogy „köztereinket, utcáinkat, játszótereinket ellepték a más kultúrából érkező bevándorlók, akik az átmeneti befogadó állomáson lelnek menedékre”. Hozzátette: „sokan közülük rongálják köztereinket, összepiszkítják parkjainkat és játszótereinket, zavarják a békésen sétáló magyar embereket, és olykor félelmet keltenek gyermekeinkben”.

Szegeden például önkéntesek alakítottak ki a menekülteknek várakozóhelyet, hogy ne a várost terheljék a vonatra várók, Debrecenben buszokat indítottak, hogy meggyorsítsák eljutásukat a befogadóállomásra, Budapesten tranzitzónákat alakítottak ki. Mit csinál eközben Borkai? Leveleket vár az állampolgároktól, egészen pontosan azt kéri, hogy írják le tapasztalataikat, amiket majd eljuttatnak a kormánytól. „Mindent megteszek majd annak érdekében, hogy nyitott fülekre találjon közös álláspontunk, mindannyiunk nyugalma és városunk biztonsága érdekében!” – írja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik