Belföld

A Honvédkórház örülhet a legjobban annak, hogy véget ért a Sziget

Sokmilliós veszteséget okoz a biztosítás nélküli fesztiválozók ellátása.

A Honvédkórház igencsak ráfarag a Sziget Fesztiválra – a rendezvény az ellátási körzetükbe tartozik, de senki nem fizeti meg nekik a biztosítás nélküli fesztiválozók ellátását. Tavaly négymillió forintot buktak emiatt – írja a Népszabadság.

A kórház Sürgősségi Betegellátó Centrumának negyedével nőtt a forgalma az idei Sziget alatt, ez 20-25 többlet esetet jelent naponta. Agyrázkódás, kulcscsont- és végtagtörés, belgyógyászati problémák mellett „kóros részegséget” is kezeltek az orvosok. Az utólagos adminisztráció, a külföldi biztosítókkal való kapcsolatfelvétel most is zajlik, így még nem tudják, idén mennyi kiadással járt számukra a feladat. Sokakról azonban kiderül, hogy nincs biztosításuk vagy nincs náluk taj-kártya és ezt utólag sem mutatják be.

Biztosítás, vagy az azt igazoló okmány nélkül egyébként kizárólag az életveszélyes sérüléseket kellene ellátniuk, de emberiességi megfontolásból minden beteget elláttak. A Honvédkórház egyébként többször kezdeményezte a Sziget szervezőinél, hogy kössenek megállapodást, de a fesztivál részéről eddig erre nem mutattak hajlandóságot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik