Belföld

És ön mit csinált tegnap este, miközben Tarlós István nyaralt?

vihar (Array)
vihar (Array)

Vajon egy elárasztott és sötétbe borult metropolisz vezetői ilyenkor nem közölnének annyit például, hogy nyugi, itt vagyunk, tesszük a dolgunk? Vagy mi is történik most azon kívül, hogy minden közszolgáltatás összeomlott?

Tarlós István elrendelte a szmogriadó megszüntetését. Ez az utolsó hírünk egy majd 2 milliós város vezetőjéről. Ez is három nappal ezelőtt történt. Azóta ugyan leesett a havi csapadékmennyiség másfélszerese 24 óra alatt. Noé már pakolja a bárkát a VII. kerületben, a Fény utcai piac aljában derékig ért a víz, a Szépvölgyi úton kukák úsztak az árral és reggelre az egész környék megbénult. Aztán spontán vízesés alakult ki a Logodi utcában, a Capa központnál szintén. Alig maradt pláza, ami ne ázott volna be. A Nagykörút jelentős részén, a Kálvin téren, valamint a budai oldalon sok helyen nem működtek a közlekedési lámpák. A hivatásos tűzoltók késő este is mintegy harminc helyen dolgoztak, vízbetörésekhez riasztották őket. Nemcsak középületek és lakóépületek alagsorait árasztotta el a víz, de komoly gondot okozott az utcán hömpölygő ár is, melyben több autó is elakadt. A II. kerületi Rómer Flóris utcában, a Frankel Leó utcában, valamint a Lövőház utca környékén is tűzoltók mentették ki több autóból a bennük rekedt embereket.

.

És konkrétan leállt a BKV. Jó, persze nem mindenhol és nem minden, de a 4-6-os villamos igen, a metró itt-ott, több HÉV és villamos. No meg a buszok és a trolik is. A tegnapi és a ma reggeli híreket böngészve egyetlen ember volt, aki folyamatosan tájékoztatta a szerencsétlenül járt embereket. Egy gonosz multi szóvivője, Boros Norbert, az Elmű sajtószóvivője.

Mindeközben Tarlós István belföldön nyaral. Ezt Szűcs Somlyó Mária, a főpolgármester sajtósa közölte a Hír24-gyel. A Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója hozzátette, hogy a főpolgármester úr természetesen telefonon egyeztet az összes fővárosi cég vezetőjével és irányítja a munkálatokat.

És persze egy városvezetőt demagógia lenne azzal vádolni, hogy magára hagyta Budapest lakóit. Pláne, hogy van neki helyettese, három is. Éppen ezért rákerestünk a főpolgármester-helyettesek programjára is az állami hírügynökség lapjain. Dr. Bagdy Gábor helyettes utolsó programja az MTI szerint július 28-án volt. Egy Sikeres Uniós Pályázatokat Előkészítő Rendezvénysorozat végén mondott egy köszöntőt. Szeneczey Balázs utolsó programja az állami hírügynökség szerint augusztus 15-én volt. Egy interjút adott a Magyar Nemzetnek, amiben például arról beszélt, hogy “Mindenképpen a kormány 2017-es vizes világbajnoksághoz kapcsolódó, kiemelt beruházásának a része lesz a pesti rakpart északi szakaszának megújítása, amely elsőbbséget élvez a Duna-partok fejlesztésénél”. A legfiatalabb és egyetlen hölgy helyettese Tarlós Istvánnak, Szalay-Bobrovniczky Alexandra pedig pont két hónapja kapott utoljára nyilvánosságot.

Vajon egy elárasztott és sötétbe borult metropolisz vezetői ilyenkor nem közölnének annyit például, hogy nyugi, itt vagyunk, tesszük a dolgunk? Vagy mi is történik most azon kívül, hogy minden közszolgáltatás összeomlott?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik