Belföld

Czunyiné szerint nagyon pörög a tankönyvszállítás

Minden a tervek szerint halad, sokan ingyenkönyvre is jogosultak – mondta az államtitkár. Ráfekszenek az e-tankönyvek fejlesztésére is.

Az iskolák háromnegyedébe már kivitték a tankönyveket – mondta a köznevelési államtitkár keddi sajtótájékoztatóján. Ez csaknem 9,4 millió tankönyvet jelent – fejtette ki Czunyiné Bertalan Judit. Az általános iskolák első három évfolyamán a diákok ebben a tanévben ingyen kapják meg a könyveket.

Czunyiné arról is beszélt, hogy a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultak, valamint a nagycsaládosok is ingyen vagy jelentős támogatással jutnak a tankönyvekhez, ez a köznevelésben tanuló diákok 63 százalékát érinti. Ebben a tanévben egyébként átlagosan 12 ezer forint lesz egy tankönyvcsomag ára, az árak körülbelül 36 százalékkal csökkentek a két évvel ezelőttihez képest.

Az államtitkár arra is kitért, hogy a kísérleti tankönyvprogramnak köszönhetően új digitális tankönyveket és munkafüzeteket fejlesztettek ki, amelyeket egy ősszel induló köznevelési portálon tesznek közzé. Új, innovatív történelmi és földrajz atlaszokat is fejlesztettek, melyek mobiltelefonos alkalmazással is elérhetőek. Kísérleti jelleggel kedvezményes árú tanszercsomagokat is összeállítottak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik