Belföld

Lázár odalépett az államtitkárainak

L-Simon-Laszlo(1)(210x140).jpg (Array)
L-Simon-Laszlo(1)(210x140).jpg (Array)

L. Simon László menthetetlenül ciki helyzetbe hozta a Miniszterelnökséget.

Védhetetlen fiaskót követett el L. Simon László, a Miniszterelnökség államtitkára azzal, hogy hazudott családi cégéről – az RTL Klubnak azt mondta, nincs köze a vállalkozáshoz, az a feleségéé, de egy gyors kereséssel kiderül, hogy valójában az ő többségi tulajdona. Ennek ellenére megtarthatta hivatalát, de vasárnap Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter közleményt adott ki vele kapcsolatban. Szó szerint idézzük:

„Nagyra értékelem L. Simon László államtitkár úrnak a Miniszterelnökségen végzett munkáját, ugyanakkor már neki is jeleztem azt az álláspontomat, hogy aki állami vezető lesz, az akkor teszi a legjobbat, ha megszabadul minden valós befolyást jelentő gazdasági érdekeltségétől.

A jövőben nyomatékosan felhívom a Miniszterelnökségen dolgozó államtitkárok, helyettes államtitkárok figyelmét, hogy üzleti tevékenységet ne folytassanak! Azért, hogy ne fordulhasson elő olyan helyzet velük kapcsolatban, ahol az összeférhetetlenségnek, vagy a visszaélésnek akárcsak a gyanúja is egyáltalán felmerülhet.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik