Belföld

Kórházi légkondikat hiányol az LMP

korhaz(210x140).jpg (Array)
korhaz(210x140).jpg (Array)

Arra is volt már példa, hogy egy orvos műtét közben ájult el a hőség miatt. A párt szerint lenne pénz a megoldásra, ha nem felesleges kiadásokra és korrupcióra szórnák el.

A nyári hőhullámok bebizonyították, hogy tarthatatlan, hogy sok kórházban és műtőben egyáltalán nincs légkondicionálás – írja közleményében az LMP. A párt szerint ez nem csak az ott dolgozó orvosok és ápolók munkakörülményeit teszi pokollá, de a betegek számára is súlyos kockázatot jelent. A javaslatuk az, hogy uniós pályázati pénzből napelemmel működő klímával szereljék fel a kórházakat.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ két évvel ezelőtti felmérése szerint csak az egészségügyi intézmények ötöde légkondicionált. Szekszárdon arra is volt példa, hogy egy orvos műtét közben ájult el a hőségtől. Az LMP a kormánytól vár intézkedést, mint közölték: bőven jutna is erre pénz, ha az uniós forrásokat nem a gazdasági hátország kifizetésére használnák, vagy ha a Magyar Nemzeti Bank nem felesleges ingatlanokra szórna ki tízmilliárdokat.

Hosszabb távon az összes egészségügyi intézmény teljes körű energiahatékonysági felújítására van szükség – áll a párt közleményében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik