Belföld

Vasárnapi zárva tartás: elálltak a boltosok a piacos trükktől

A kiskapuk kihasználása rossz fényt vet az üzletláncokra és a minisztérium is a sarkára állt.

Gyorsan vége lett annak, hogy piaccá nyilvánítással játsszák ki a boltosok a vasárnapi zárva tartást – szinte mindenki visszalépett. csak három bolt él a lehetőséggel, de ezek valószínűleg valóban piacként is funkcionálnak – írja a HVG.hu.

Korábban nagy vihart kavart, hogy több, a CBA-hoz és a Coophoz tartozó bolt is ezzel a kiskapuval próbált vasárnap is nyitva maradni, de a Nemzetgazdasági Minisztérium is a sarkára állt és a balatonfenyvesi CBA esetében meg is támadta a piaccá válást. Végül a bolt üzemeltetője maga jelezte, hogy visszaadja az engedélyt.

A portálnak a Pólus Coop Zrt. vezérigazgatója elmondta: ők Révfülöpön és Ajkán is kaptak engedélyt piacnyitásra, több kérelmük is folyamatban volt, de már visszaléptek. Csak az ajkai boltjuk van nyitva vasárnap, ami amúgy is a vásárcsarnokban található.

A CBA- és Coop-boltok esetében alighanem az lékelte meg a projektet, hogy kitudódott a trükközés, ami rossz fényt vetett a láncokra. Egy balatonakali CBA tulajdonosa viszont azt mondta: most is nyitva tart, erről a CBA jogászával is egyeztetett. A területen, ahol a bolt van, viszont már 1998 óta működik piac, amit most tovább is fejleszt. 10-14 árus szokott jelen lenni.

A CBA Kereskedelmi Kft. kommunikációs igazgatója közölte: nincs arról tudomásuk, hogy két egységen kívül bármelyik franchise partnerük piacnyitási kérelmet adott volna be, de cáfolta azt is, hogy bárkit kizártak volna a hálózatukból piacnyitás miatt, mint azt korábban kilátásba helyezték.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik