Belföld

Luxusrendezvénnyel ünnepelt a minisztériumi háttérintézmény

nő az esély program (Array)
nő az esély program (Array)

A rongyrázásra egy nehéz helyzetben élő embereket segítő program lezárásaként került sor.

Tízmilliós záró rendezvénnyel ünnepelte az Emberi Erőforrások Háttérintézménye a roma nők foglalkoztatását segítő uniós projektjének lezárását – írja az Index. Nehéz helyzetben élő embereket segítő programról van szó, ennek ellenére nem fogta vissza a rongyrázást a Türr István Képző és Kutató Intézet.

A „Nő az esély” programot azzal a céllal indították, hogy segítsék ezer roma nő szakmai képesítésének megszerzését a szociális és gyermekjóléti szakmában és támogassák munkaerő-piaci elhelyezkedésüket. A projektgazda eredetileg a más botrányokkal terhelt Országos Roma Önkormányzat volt, velük együttműködve vett részt a munkában a minisztériumi háttérintézmény. Az ünnepséget az Akadémia épületének dísztermében tartották.

A projektről a napokban az LMP tartott sajtótájékoztatót. Hadházy Ákos, a párt antikorrupciós szóvivője, aki még fideszes politikusként robbantotta ki a trafikbotrányt, elmondta: messziről bűzlik a „Nő az esély” program megvalósítása, a résztvevőket például fejenként egymillió forintért képezték, miközben a képzési piacon ezek a tanfolyamok 50-60 ezer forintért is elérhetőek. A másfél milliárd forintos teljes keretösszeget Hadházy szerint nem a romákra költötték, hanem az egyéb projektköltségek dobták meg a képzések fejenkénti átlagárát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik