Belföld
konzultáció (Array)

Hibátlanul kezelte a konzultációs adatokat a kormány

Molnár Zoltán
Molnár Zoltán

bértollnok. 2015. 08. 13. 11:36

Péterfalvi Attila mind a tíz ujját megnyalhatta, miután válaszolt neki a Miniszterelnökség. Külön kezelték a terroristázós konzultáció személyes adatait és véleményeit, majd megsemmisítették azokat.

Korábban a témában:

A Miniszterelnökség a hatályos adatvédelmi előírásoknak megfelelően járt el a bevándorlásról és terrorizmusról szóló nemzeti konzultáció során, betartotta a különböző adatbázisok elkülönített tárolására és az adatok törlésére vonatkozó előírásokat – állapította meg Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke.

Péterfalvi Attilához Harangozó Tamás országgyűlési képviselő, az MSZP frakcióvezető-helyettese fordult június 18-án, sérelmesnek tartva a Miniszterelnökség adatkezelését. A NAIH elnöke személyesen ellenőrizte a Miniszterelnökség adatkezelését, és megkapta a személyes adatok megsemmisítéséről szóló, augusztus 5-én kelt jegyzőkönyvet.

A Miniszterelnökség arról is tájékoztatta Péterfalvi Attilát, hogy az informatikai rendszerében „az internetes konzultáció megszüntetéséig (2015. július 23-ig) elkülönítetten tárolta a személyes adatokat és a véleményadatokat”, azaz külön táblázatban kezelte a személyes adatokat és a konzultációs kérdésekre adott véleményadatokat.

A különválasztott táblázatok nem tartalmaztak semmi olyan adatot, ami alapján utólag össze lehetett volna párosítani a személyes adatokat a véleményadatokkal – jegyezte meg Péterfalvi. Megállapítható, hogy a Miniszterelnökség a különböző adatbázisok elkülönített tárolása és az adatok törlése során a hatályos adatvédelmi követelményeket betartva járt el – írta a NAIH elnöke.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.