Belföld

Letartóztatták a Fehér Ház egyik alkalmazottját, mert rálőtt a szeretőjére

fehér ház-zászló (Array)
fehér ház-zászló (Array)

Aki egyébként a Kapitólium őrségében dolgozott.

Őrizetbe vették a washingtoni Fehér Ház egyik női alkalmazottját, mert rálőtt a kongresszust őrző capitoliumi rendőrség egyik tagjára, akivel viszonyt folytatott, közölte a CNN televízió.

Barvetta Singletaryt, az elnök és a képviselőház törvényhozásügyi kapcsolattartó irodájának különleges asszisztensét pénteken vették őrizetbe. A nőt a Fehér Ház hétfői közlése szerint azóta fizetés nélküli kényszerszabadságra küldték, és az elnöki hivatalba szóló belépőjét visszavonták.

Singletaryt hétfőn 75 ezer dollárnyi óvadék kifizetése fejében kiengedték a börtönből. A konfliktus azzal kezdődött, hogy a nő péntek reggel pásztorórára hívta fel a rendőrt marylandi lakására, de ezután kérdőre vonta egy másik nővel kapcsolatban. Singletary megpróbálta elvenni a szeretője telefonjait, de végül a szolgálati fegyverét ragadta el, amellyel megfenyegette, majd kétszer rá is lőtt. A férfi elmenekült a lakásból és kihívta a rendőrséget.

Barvetta Singletary 2014 óta a Fehér Ház alkalmazottja. Azelőtt James Clyburn képviselő kabinetfőnök-helyettese volt, 125 ezer dolláros éves fizetéssel. Az ügyben több vizsgálat is indult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik