Belföld

Nem fizetett az MSZP-s, elvitték a tévéjét

Lefoglalták a végrehajtók Takács Krisztián csepeli szocialista képviselő Thomson márkájú televízióját, miután a politikus elmulasztotta leróni büntetését, amelyet egy becsületsértés miatt szabtak ki rá - írta a keddi Napi Gazdaság.

A Napi Gazdaság cikke szerint a XXI. kerületi bíróság áprilisban döntött úgy, hogy Takács becsületsértést követett el saját blogján közölt véleménycikkében. Az MSZP-s politikusnak 15 napon belül 10 ezer forint perköltséget kellett volna megfizetnie, ezt azonban nem tette meg.

Április végén végrehajtás indult ellene, július28-án pedig lefoglalkták televízióját. Takács korábban azt mondta, azért nem rendezte tartozását, mert nem kapott csekket és nem tudta kinek kell pénzt utalnia. Időközben a költségek 34 ezer forintra emelkedtek.

A Napi Gazdaság cikkében emlékeztet, Takács Krisztián töbször összeütközésbe került a törvénnyel: magánokirat-hamisítás miatt már egyszer egy év próbára bocsátották, és sikkasztás miatt is indult ellene eljárás. Egy másik becsületsértési ügyben is érintett: a választási kampány idején leragasztotta a Fidesz-KDNP plakátjait, majd szópárbajba keveredett az ezt rajta számon kérő kormánypárti képviselőjelölttel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik