Belföld

Elképesztő állapotok a Keletinél: kézzel töltögetés, többórás sor

keleti-palyaudvar(210x140).jpg (Array)
keleti-palyaudvar(210x140).jpg (Array)

Többórás várakozás, balkáni viszonyok uralkodnak a Keleti pályaudvar nemzetközi menetjegypénztáránál - írja a Magyar Nemzet Online.

A néhány évvel ezelőtt, nagy hírverés kíséretében átadott, „európai színvonalú” nemzetközi pénztár bejárata előtt kilométeres sorok kígyóznak – számol be a Magyar Nemzet Online. A lap információi szerint a váróterembe csak azok kapnak bebocsátást, akik a húzott sorszám alapján épp következnek. A váróterem ajtajában általában egy MÁV-alkalmazott – szerény nyelvtudással – igyekszik felvilágosítani a jobbára külföldi utasokat a rendről.

A lap megkeresésére a MÁV kommunikációs igazgatósága közölte: a Keleti nemzetközi jegypénztára csúcsra van járatva, ennél több utast képtelenek kiszolgálni – legalábbis itt. Napközben idegen nyelveket beszélő diákok és a pénztárnál kihelyezett tájékoztatók, szórólapok segítségével próbálják átterelni az utasokat a városszerte több mint tíz, nemzetközi vonatjegyeket értékesítő irodába, nem sok sikerrel, ugyanis csak az utasok kis része él ezzel a lehetőséggel.

2015: kézzel töltenek

A lap azon kérdésére, hogy átlagosan mennyi időt vesz igénybe egy viszonylati jegy kiállítása, a MÁV sajtóosztályánál kifejtették: ha az utas semmilyen kedvezményt nem vesz igénybe és a kiszemelt járaton van hely, néhány perces ügyintézésről van szó. Ha az adott járat tele van, komplikálttabb a helyzet, mivel ekkor más megoldást igyekszik felkínálni a pénztáros.

Hosszú percekkel nyúlhat a jegyvásárlási idő, ha különböző külföldi kedvezményekre jogosult az utas, vagy több átszállással megközelíthető úti célról van szó. Ezekben az esetekben ugyanis nem géppel, hanem kézzel kell kitölteni a jegyeket. Csoportos jegyvásárlás esetén még hosszabb ügyintézési időre lehet számítani, ez ugyanis szintén elnyújtja a jegyvásárlás folyamatát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik