Belföld

Életveszélyes állapotban került kórházba a bombatámadásban megsérült kisfiú

szír kisfiú (Array)
szír kisfiú (Array)

A Szíriából Magyarországra érkezett Mohamednek az út során elfertőződtek a sebei, a Bethesda égési osztályán ápolják.

A Migration Aid menekültsegítő csoport tájékoztatása szerint most már tényleg megérkezett Magyarországra az a négyéves aleppói kisfiú, aki egy bombatámadásban súlyos sérülést szenvedett. Egy magyarországi kórházban kap gondos és szakszerű kezelést – közölték.

A Népszabadság megtudta: a gyermek és egyéves testvére a Bethesda kórház égési osztályán fekszik, mindkettejüket elfertőződött sebek miatt ápolják. Az idősebb fiú már életveszélyes állapotban volt, amikor bekerült a kórházba. A kicsik először a szegedi klinikán részesültek sürgősségi ellátásban.

 Facebook

A négyéves Mohamednek végtagjain és fején vannak sérülései, testvérének egész testét sebek fedik. Csorba Éva, a Bethesda Gyermekkórház Égéssérült Gyermekeket Gyógyító Központjának főorvosa azt mondta: nem égési sérüléseik vannak a gyermekeknek, de a sebek olyanok, mint egy égési sérülésnél, ezért úgy is kell kezelni azokat az orvosoknak. Az életveszélyes állapot kialakulásához nagyban hozzájárult, hogy Szíriából Görögországon, Macedónián és Szerbián át utazva csak Magyarországon kaptak kórházi ellátást.

A gyermekek állapota folyamatosan javul, de még intenzív ellátást igényel. A család terve, hogy ha már olyan állapotban lesznek a fiúk, folytatják útjukat Németország felé, ahol egy szervezet segítséget ajánlott fel számukra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik