Belföld

Termékbemutatós csalót buktatott le a nyugdíjas pár

nyugdijas(210x140).jpg (Array)
nyugdijas(210x140).jpg (Array)

Imre bácsi és felesége polarizált fényű lámpát vásároltak, bármi is legyen az, horribilis összeget fizettek, aztán feljelentették a csalót.

Az idős házaspár egy termékbemutatón 350 ezer forintért vásárolt polarizált fényű lámpát, egy másik termékbemutatós cég pedig azt ígérte, dupla áron eladják. Elvitték a lámpát meg plusz 120 ezer forintot, de ez sem volt elég.

Amikor odaadtuk a lámpát és a pénzt ennek a bizonyos Anitának, nem gondoltunk rosszra, mivel tőle vásároltunk. Csak később derült ki, hogy becstelenség miatt őt kirúgták, mondta Imre bácsi a Blikknek, majd hozzátette: „közel egymillió forintot ígért, de eltűnt a pénzzel és a lámpával, így feljelentettük.”

A nyomozók azt mondták nekik, a bűnbanda újra jelentkezni fog, így is lett. Alig egy héttel később telefonon megkeresett egy férfi, aki azt mondta, nem működik a lámpa, a szervizelésére újabb 50 ezer forintra van szükségük. Amikor megjelentek a pénzért, a férfi felesége tárcsázta a rendőröket, akik hamar a helyszínre értek. Már csak azon aggódnak, hogy visszakapják a befizetett 120 ezer forintot és a több százezer forintos gyógyító lámpát.

Az eset óta bezárkóztak, félnek. Ugyanis a bűnözők tudják, hol laknak. A bulvárlap megkereste a lámpát forgalmazó céget, a vezetőjük elmondta, valóban felkerestek nyugdíjasokat elbocsátott munkatársaik. Ráadásul megvan nekik a cég adatbázisa, mert az ügyfeleket látogatják végig.

„Cégünk minden törvényi előírásnak megfelel, nem házalunk, évek óta fix telephelyen értékesítünk, valóban prémium kategóriás termékeket. Akit ránk hivatkozva valaki megkeres, látogasson el a cég telephelyére, valamint tegyen feljelentést”, mondta, majd hozzátette: „a nemsokára hatályba lépő törvény segítségével a hatóságok keményebben tudnak majd fellépni.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik