Belföld

Tapolcán megint választanak – a Fidesz most független jelöltekkel próbálkozik

tapolca városháza (Array)
tapolca városháza (Array)

A kormánypárt érzi a felé irányuló ellenszenvet a városban.

Független jelölteket támogat a Fidesz a tapolcai időközi önkormányzati választáson, miután az áprilisi parlamenti képviselőválasztáson elvéreztek – írja a Népszabadság. Két jobbikosnak kellett lemondania önkormányzati mandátumáról, ezért írják ki az újabb választást.

Rig Lajos az őszi önkormányzati választáson is nyert mandátumot, de mivel az Országgyűlésbe megy, le kell mondania. Dobó Zoltán polgármesternek szintén le kell mondania egyéni körzetben szerzett önkormányzati képviselői mandátumáról.

A lap azt írja: a Fidesz érzi a városban felé irányuló ellenszenvet, így független jelölteket támogat. Egyikük Ács Jánosné, akit jól ismernek a városban: a hét éve elhunyt tapolcai polgármester özvegye. A másik körzetben Horváthné Somogyi Ildikót indítják. A Jobbik egyik jelöltje a könyvtár- és múzeumigazgató Décsey Sándor, másikuk Pass Sándor. Az MSZP és a Liberálisok közösen állítanak jelölteket: sem Kránicz András, sem Buzás Gyula nem tagjai egyébként egyetlen pártnak sem. Az még nem dőlt el, hogy a DK és az Együtt támogatja-e őket az augusztus végi időközin.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik