Belföld

Mégsem azt a szír kisfiút ápolják a fővárosi kórházban

A négyéves kisfiút még mindig nagyon keresi a Migration Aid. Kicsit összegabalyodtak a szálak, megpróbáljuk kiegyenesíteni.

Korábban tévesen írtuk azt, hogy az Aleppóban, bombatámadás után megsérült kisfiút egy fővárosi kórházban ápolnák. Szóval még mindig igaz az, hogy utoljára augusztus elején látták a családjával, a macedón-görög határnál, Gevgelijánál.

Hogy mire föl volt a korábbi örömünk, hogy meglett a fiú? A Migration Aid zárt Facebook.csoportjábanban kezdett el terjedni a hír, hogy egy budapesti kórház orvosa arról tájékoztatta a civileket, hogy az ő kórházukban kezelik a fiút, testvérét és édesanyját. Az anyukát a magyar-szerb határon igazoltatták és a gyermekek rossz állapotára tekintettel kórházba szállították őket, menekültügyi azonosítójuk is van, írták akkor, hozzátéve, hogy az apát még mindig keresik.

 Kép: Facebook

Később jött a rossz hír, az orvos arról tájékoztatott, mégsem őket kezelik a kórházban. Zsohár Zsuzsanna, a Migration Aid szóvivője a Hír24-nek azt mondta, egyelőre nincs meg a kisfiú és a családja, de folyamatosan keresik őket és hívogatják a budapesti kórházakat.

A fiúnak korábban gyógykezelést ígértek és az utazását is megszervezték volna Németországba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik