Belföld

Az Úr kíméljen meg minket attól az iszonyatos hőségtől, ami most jön

hőség (Array)
hőség (Array)

Egészen addig, amíg le nem esik a jégeső, mert az is lesz. A természet humoros kedvében jár.

Hétfő délelőtt napos, fátyolfelhős idő lesz, írja a Köpönyeg.hu. A szél gyenge lesz. Délután marad a többórás napsütés, melyet csak a fátyolfelhők zavarhatnak meg. Eső nem várható. A keleties szél megélénkül. Reggel általában 15 és 22 fok között alakul a hőmérséklet – főleg a nagyvárosokban és a vízpartokon számíthatunk trópusi éjszakára. Délután továbbra is 35 fok körüli forróság lesz.

Kedden a nap első felében marad a fátyolfelhős, száraz időjárás, majd délután – főleg a Bakony térségében – egy-egy zápor, zivatar is kialakulhat. Nem lesz enyhülés, marad a tikkasztó hőség.

Szerdán és csütörtökön folytatódik a napos, fátyolfelhős, száraz időjárás. Reggelente 15 és 24 fok közé süllyed a hőmérséklet, délután mindkét nap 33-37 fokos forróság lesz.

Pénteken a nap nagy részében marad az eseménytelen, nagyon meleg időjárás. Estefelé azonban – főleg Dél-Nyugaton – már magasra törhetnek a gomolyfelhők és elszórtan zápor, zivatar is kialakul. 35-36 fokos rekkenő hőség lesz továbbra is.
Szombaton és vasárnap a napsütés mellett erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet és szórványosan lehet helyi zápor, zivatar. Felhőszakadás és jégeső is valószínű. Lassan megkezdődik a hőség enyhülése.

Augusztus második felére tovább csökken a hőmérséklet, a maximumok már csak 25 és 30 fok között alakulhatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik