Belföld

Tilos virággal buszra szállni

Nem engedte a sofőr, hogy egy idős nő virággal a kezében szálljon fel a buszra. Kivizsgálták az esetet: nem követett el szabálytalanságot a buszvezető.

Az ötvöskónyi asszony a sonline.hu portálhoz fordult segítségért, miután állítása szerint megalázó bánásmódban volt része, amikor pár napja a kezében öt-hat szál virággal szállt fel a Balatonmáriáról Barcsra tartó menetrend szerinti járatra, de a buszsofőr ezt nem engedte.

A tömegközlekedési cég üzletszabályzata tartalmazza, hogy az autóbuszon szennyezett ruházattal, szennyezést okozó kézipoggyásszal utazni, vagy más olyan magatartást tanúsítani nem szabad, amely az autóbuszt, annak felszerelési tárgyait, vagy más utasok ruházatát, kézipoggyászát beszennyezheti, azokban kárt okozhat, válaszolta Eigner János, a Dél-Dunántúli Közlekedési Központ Zrt. szolgáltatási központvezetője a lapnak.

Hozzátette: a gépkocsivezető az üzletszabályzat ezen pontja alapján kérte, hogy a hölgy a csokrot szíveskedjen becsomagolni, mert az autóbuszt beszennyezheti. Kérését udvariasan, tisztelettudóan jelezte, amelyet az autóbuszon utazó utasok is igazolni tudtak, állítja a cég. És bár a buszsofőr a feladatát a vonatkozó előírások alapját végezte, felhívták a figyelmét az utasokkal szembeni udvarias magatartásra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik