Belföld

Három településen is választanak ma

Választás (Array)
Választás (Array)

Cserháthalápon és Szentbalázson polgármestert, Tápiószelén polgármestert és képviselő-testületet is választanak.

A Nógrád megyei Cserháthalápon azért írtak ki időközi választást, mert a tavaly októberben megválasztott polgármester május 15-ei hatállyal indoklás nélkül lemondott a tisztségről. A posztért öten indulnak: Dócs Dávid (Jobbik Magyarországért Mozgalom), Gyimesi Krisztián (független), Tor Ferenc (független), Bartáné Csordás Anita (független), Rácz Tihamérné (Magyar Munkáspárt). A településen csaknem 300-an, egy szavazókörben adhatják le voksukat.

A Somogy megyei Szentbalázs korábbi vezetője, a független Csutorás Gábor május 15-én egészségi okokra hivatkozva lemondott posztjáról, ezért kell időközi polgármester-választást tartani. A voksoláson két független jelölt indul: Tornyos Gábor és Andrasics Ferencné. A településen 263-an adhatják le szavazatukat a jelöltekre.

A Pest megyei Tápiószelén a község képviselő-testülete április 28-án feloszlatta magát. A polgármesteri tisztségért három jelölt indul: Majoros Tibor (Tápiószelei Polgárok Egyesülete), Kovács Ferenc (Tápiószeléért Társas Kör) és Sáfárné Tóth Klementina Teréz (független). A 8 tagú képviselő-testületbe 22-en szeretnének bejutni, közülük 16-an a két helyi jelölőszervezet színeiben, a többiek függetlenként. A 6010 lakosú Tápiószelén csaknem 4900, választásra jogosult polgárt várnak az urnákhoz.

Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet, a polgármester-választáson az a jelölt nyer, aki a legtöbb érvényes szavazatot kapta, függetlenül a megjelentek számától.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik