Belföld

Razzia lesz a hangos autók és motorok ellen

közúti ellenőrzés (Array)
közúti ellenőrzés (Array)

Panaszkodnak a szolnokiak a megpiszkált járművekre, a hatóság közbelép.

Nehéz idők várnak azokra az autósokra és motorosokra, akik megpiszkálták gépeiket és így jóval zajosabbak lettek – írja a Szoljon.hu. „Hosszú évek óta hallgatjuk, hogy mindig itt húzatják, bömböltetik a kocsijaikat, motorjaikat az úton, mint az őrültek. Nyáron nem lehet nyitott ablaknál megmaradni, mert akkora a zaj” – mondta egy helyi asszony. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei portál úgy tudja: elérték a rendőrség ingerküszöbét is az egyre halmozódó lakossági észrevételek, a hatóságok odalépnek a megengedett zajszintet meghaladó járművek gazdáinak.

A rendőrök a Nemzeti Közlekedési Hatóság munkatársaival közösen szűrik majd ki a város területén nappal és éjszaka a normál zajszint felett működő autókat és motorokat. Egy ilyen razzia már volt a múlt héten, több járművezetővel szemben szabálysértési eljárást kezdeményeztek és műszaki vizsgára is berendelték őket.

A gépjárműveknek, motorkerékpároknak rendelkezniük kell olyan bizonylattal, ami igazolja, hogy zajszint-kibocsátásuk megfelel a műszaki előírásoknak. Ha ezzel az okirattal nem rendelkeznek, szabálysértési eljárást kezdeményezhetnek velük szemben.

Egy sportautó tulajdonosa arra panaszkodott, hogy gyári az autója, mégis zajosabbnak mondható egy 70-90 lóerős családi autóhoz képest, ezért nem tartja igazságosnak a büntetést. A robogósok sem érzik felelősnek magukat mások nyugalmának megzavarásáért, egy fiatal férfi azt mondta: cserélt kipufogót, de gyári típusra. A sportkipufogótól hangosabb lett a motor, de jobban is megy tőle, ha megállítják, bemutatja a papírokat, aztán majd lesz valami – jelentette ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik