Belföld

Motorosok rohanták le Martonfát, hogy ne legyen menekülttábor

Lerohanták a tüntető motorosok Martonfát (Array)
Lerohanták a tüntető motorosok Martonfát (Array)

A tábor terve nagyon nem tetszett nekik, lezárták a fél utat. Közben Morvai Krisztina elérte, hogy csússzon az egész létrehozása, mert erre a területre a törvény szerint ilyet nem is lehetne építeni.

Szombat délután rengeteg motoros indult Pécsről Martonfa felé. A hatos út mentén fekvő apró zsákfalu mellé a kormány menekülttábort tervezett létrehozni. A motorosok pedig tiltakoztak. A hatos főút martonfai leágazójánál elfoglalták az út egyik felét, elzárva a forgalom elől. 

.

A kormány terve szerint körülbelül ezer menekült érkezett volna az ennél kevesebb lakosú falu mellé. Kicsit elkapkodták a dolgot, mert még a környék polgármestereit sem tájékoztatták a táborról. A martonfaiak tüntetni, sátrazni kezdtek a tábor ellen, de még az innen nem messze fekvő Pécsvárad polgármestere is nyílt levelet adott ki, mert a kormány semmiről nem szólt előre. 

A martonfai sátrazás alatt felvettük, amint egy rendőr azt mondja, a terület a Nemzeti Földalaphoz tartozik. Ezután Morvai Krisztina jobbikos EP-képviselő kezdett el nyomozni, amiből kiderült, hogy a földalap területei a törvény értelmében csak mezőgazdasági, vidékfejlesztési célra hasznosíthatóak. 

Korábban olyan hírek is terjedtek, hogy Martonfa a menekülttáborért cserébe támogatást kapna egy új csatornarendszerre.

Olvasói sztorik