Belföld

Csontok, koponyák bukkantak fel Ferihegyen

pávián (Array)
pávián (Array)

Engedély nélkül próbáltak az országba juttatni állati maradványokat, eljárás indult. Bónusz: a legmenőbb minisztériumiosztály-név!

Nagyjából egyszerre három gyanús csomag is felbukkant a Liszt Ferenc repülőtéren, amelyeket átvizsgálva kiderült: engedély nélkül feladott állati maradványokat tartalmaznak – írja a hvg.hu Egy Mozambikból érkező csomagban koponyák – például páviáné – volt, Kínából cápafogat próbáltak csempészni, egy argentin küldemény pedig két pekari bőrt rejtett. 

Ez a bekezdés pedig annyira gyönyörű, hogy szó szerint idézzük – figyeljék azt a minisztériumiosztály-nevet!

“A Földművelésügyi Minisztérium Biodiverzitás és Génmegőrzési Osztály előzetes szakvéleménye megerősítette, hogy a főemlősök valamennyi faja, valamint a nagy fehér cápa, szerepelnek a veszélyeztetett vadon élő állat- és növényfajok nemzetközi kereskedelméről szóló jogszabályokban, így ezeknek a Magyarországra történő behozatalához CITES export-import engedély együttes megléte és bemutatása szükséges. Mivel a három küldeményt ilyen engedélyek nem kísérték, a pénzügyőrök természetkárosítás bűntett elkövetésének gyanúja miatt feljelentést tettek.”

Idén eddig 12-szer követtek el így természetkárosítást, főleg étrend-kiegészítők, luxuscikkek, divatáruk formájában – emlékeztet a hvg.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik