Belföld

Buszok viszik a menekülteket a budapesti pályaudvarok között

Rendeződni látszik a helyzet, a fővárosi önkormányzat igyekszik eltüntetni szem elől az átutazókat.

Szombattól autóbuszok szállítják a menekülteket a fővárosi pályaudvarok között – minden óra 30 perckor indul egy csuklós jármű a Nyugatitól és a Keletitől egyaránt, a Déliből pedig minden óra 50 perckor. A menetrendről a tapasztalatok alapján folyamatosan egyeztet a Migration Aid nevű menekültsegítő csoport – írja a HVG.

A menekültek szállításához a BKK biztosított két autóbuszt. A fővárosi szervek, a karitatív szervezetek, a rendészeti szervek, a MÁV és a menedékügyi szervek szerdán ültek össze egyeztetésre. Itt elhangzott: a cél az, hogy a menekültek ne a menetrend szerinti BKK járatokat használják. Megállapodtak abban is, hogy az önkormányzat a nagy budapesti pályaudvarok mellett vizesblokkal felszerelt tranzitterületeket hoz létre, hogy rendezett körülmények között várakozhassanak az átutazók.

Szombaton az első “tranzitzóna” is megnyílt a Keleti pályaudvarnál. Itt alapvető közegészségügyi és higiéniás szolgáltatásokat vehetnek igénybe a menekültek, a tábor megnyitása után azonnal éltek is a lehetőséggel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik