Belföld

Simicska a bíróságon vehet elégtételt

Három évre kizárták a közbeszerzésekből a Közgépet, a cég szerint jogsértő volt a határozat. Európai fórumokon is készek kiállni az igazukért.

A Közigazgatási Munkaügyi Bírósághoz fordult a Közgép Zrt., miután három évre kizárták a közbeszerzési pályázatokból – írja a Világgazdaság. A cég kezdeményezte, hogy vizsgálják felül és semmisítsék meg a döntést, de addig is a Közbeszerzési Döntőbizottság határozatának felfüggesztését kérik. Ez rövid időn belül megszülethet, így a Közgép ismét pályázhatna.

Az Orbán Viktorral konfliktusba keveredett Simicska Lajos cége megalapozatlannak és jogsértőnek találja a kizáró határozatot. A Közgép azon a pályázaton szenvedett vereséget, melyet az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság írt ki a gönyűi kikötő fejlesztésére. A Közgép és a Kötiviép’B konzorciuma adta a legolcsóbb ajánlatot, mégsem nyertek, sőt, hamis adatközlés miatt kizárták a tenderből. A Közgép hiába fordult a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz, az határozatában megállapította a cég felelősségét a valótlan adatközlésben és kizárta.

A Közgép korábban azt nyilatkozta, hogy már jogorvoslati kérelmében és a döntőbizottság tárgyalásán is bizonyította jóhiszeműségét és azt, hogy az elvárható gondossággal járt el kérelme benyújtásakor. Ha a magyar bíróságokon nem sikerül kedvező döntést kiharcolniuk, készen állnak arra is, hogy európai fórumokhoz forduljanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik