Belföld

Havi 310 ezer forintot kap Orbán Facebook-oldalának kezelője

Orbán Viktor karácsonyi üdvözlete (Array)
Orbán Viktor karácsonyi üdvözlete (Array)

Kobza Miklós Habony Árpád stábjához tartozik, de más kormányzati szerveknél is feltűnt az elmúlt években.

Havonta 310 ezer forintot kap Kobza Miklós azért, hogy Orbán Viktor Facebook-oldalát kezelje – tudta meg a VS. A 32 éves férfi Habony Árpád stábjához tartozik, de politikai karrierjét az SZDSZ-ben kezdte.

A miniszterelnök Facebook-oldala rendszeresen frissül, azon túl, hogy milyen hivatalos eseményeken vett részt Orbán, magánéleti pillanatokat is megoszt. Vagyis nem a miniszterelnök osztja meg, de soha nem is volt titok, hogy kommunikációs szakemberek látják el ezt a feladatot. Ők viszont nem szerepelnek a nyilvánosság előtt.

A Miniszterelnökség július végén nyilvánosságra hozta a hivatal idei kiadásairól és szerződéseiről szóló adatokat, ebből kiderül, hogy idén havi 486.900 forintot költöttek „a miniszterelnök közösségi oldalának adminisztrátori feladatainak ellátására”, de nem tartalmazta az adatsor azt, hogy kivel kötötték a megállapodást. Egy korábbi miniszterelnökségi beszámolóból kiderül: az oldal kezelője nemcsak tartalmat tölt fel, de összegző statisztikákat is készít a közzétett információk „közösségi terjedéséről és hatásairól”.

A Miniszterelnökség a portál érdeklődésére közölte: Kobza Miklóssal kötöttek szerződést, 2010 augusztusa óta ő kezeli a kormányfő Facebook-oldalát. A férfi más kormányzati szerveknél is feltűnt az elmúlt években. Még 2012-ben írták róla, hogy hosszú évek óta tagja Orbán kommunikációs csapatának, a Fideszben még 2004-ben bukkant fel, amikor szövegírókat kerestek. Korábban az SZDSZ ifjúsági szervezetében tevékenykedett.

Forrás: Facebook/Orbán Viktor

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik