Belföld

A Vs.hu tulajának is kéne az Origo

Mindenkinek kell az Origo. Lassan a karakószörcsöki tsz-elnök is bejelentkezik érte. A legújabb pletyka szálai a jegybankig vezetnek.

Bejelentkezett a Magyar Telekom által eladásra kínált Origóért a Vs.hu hírportált működtető New Wave Production Kft. – írja az Mno.hu. A cég is megerősítette ezt, de részleteket üzleti titokra hivatkozva nem közöltek. A lap azt írja a New Wave-ről, hogy Matolcsy György jegybankelnök rokonához köthető vállalkozás, így egy esetleges Vs-Origo fúzióval az MNB házi médiumává válhatna az oldal.

Több portál is cikkezett az utóbbi időben a Vs-t érő politikai hatásokról, ami miatt anno Kerényi György főszerkesztő is távozott. Ennek jól látható jele volt a lap újságírójának, Keller-Alánt Ákosnak a kirúgása, miután kényelmetlen kérdéseket tett fel Rogán Antalnak egy sajtótájékoztatón.

Az Origóért már mindenki bejelentkezett, akinek valaha köze volt a médiához, legutóbb az RTL Klubról szólt pletyka. Versenyezhetnek majd a Klubrádióba beszállt Brit Mediával, a Hírkereső tulajával vagy épp Schmidt Mária Médiaháló Kft.-je. A Telekom amúgy 4-5 milliárd forintos vételi árat tartana jónak a portfólióért, amiben a Freemail vagy a Life.hu is benne van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik