Belföld

A tétlenség miatt kritizálhatták a titkosszolgálati vezetőt

göbölös lászló (Array)
göbölös lászló (Array)

Öt hónapja nincs vezetője az Alkotmányvédelmi Hivatalnak.

Március óta nincs vezetője az Alkotmányvédelmi Hivatalnak – a titkosszolgálati szerv élén álló Göbölös László a Népszabadság belügyes forrásai szerint túlreagált egy miniszteri kritikát, megsértődött és lemondott. Azóta megbízott főigazgatóként Földes Gyula irányítja a hivatalt, neki kellene levezényelnie az átszervezést is, de korántsem biztos, hogy ő lesz a végleges vezető.

Göbölöst állítólag azzal kritizálta Pintér Sándor, hogy a szervezet öt évvel a szocialisták bukása után sem talált magára, érdemi munkavégzés alig zajlik. Miközben Brüsszelben az orosz kémek koncentrációja miatt „kis Moszkvaként” emlegetik Budapestet, a hivatal nem sokat hallatott magáról azon kívül, hogy pont a választások előtt leleplezték Kovács Béla jobbikos EP-képviselőt. Az is igaz, hogy a titkosszolgálatok sehol nem verik nagydobra, hogy mivel foglalkoznak, de hébe-hóba kiszivárogtatják munkájuk eredményeit – írja a lap.

Pintért az is zavarhatta, hogy az Alkotmányvédelmi Hivatalnak törvény adta joga információt kérni több tucat kormányszervtől, de a lehetőséggel alig éltek, az információadásra kötelezett intézmények harmadával sem álltak kapcsolatban a titkosszolgálat emberei.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik