migráns (Array)
Belföld

A hollandok is támogatják a menekültsegítőket

Jól látja a budapesti holland nagykövetség, mennyire nagy bajban van most Magyarország a menekültekkel, ezért segít. Nem, nem szögesdrótot hoznak Rotterdamból.

Közleményt jelentetett meg a Facebook-oldalán a budapesti holland nagykövetség, amiben elmagyarázzák, miért támogatták 1000 euróval (310 ezer forinttal) a menekülteket segítő Migrant Aid szervezetet.

Felelevenítik, hogy bevándorlók egyre növekvő tömegei érkeznek Európába Afganisztánból, Szíriából és egyéb háborús zónákból. Sokuk a pályaudvarokon vagy közterületeken tölti az éjszakát, mielőtt továbbállnának a menekülttáborokba vagy Nyugat-Európába.

Itt jön be a képbe a Migration Aid, ami információval, étellel, itallal, pokróccal és ruházattal látja el a migránsokat, munkáját pedig adományokból fedezi. Mivel Debrecenben elég kritikus a helyzet, a követség a civil szervezet ottani csoportját támogatta meg az ezer euróval.

Ajánlott videó

Egy friss hazai felmérés szerint az embereknek csupán a 12 százaléka készít végrendeletet. Arról nincs adat, hogy a népesség hány százalékának vannak érdemi ismeretei az öröklés szabályairól. Sándor Zsuzsa most felhívja a figyelmet néhány gyakori tévedésre.