Belföld

Működik a magyar határzár, a kerítés mellett jönnek a migránsok

határzár építés1 (Array)
határzár építés1 (Array)

Hatvan csoportban 1331 határsértőt, köztük 235 gyermeket tartóztattak föl a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve Csongrád megye déli részén – úgy, hogy már áll a kerítés egy része.

Jászai Linda, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője közölte, a legnagyobb csoportot délután Ásotthalomnál fogták el, ott 21 pakisztáni, 61 szír, 10 indiai, 13 bangladesi és 25 afgán állampolgár lépte át illegálisan a zöldhatárt.

Hajnalban a rendőrök Röszkénél állítottak meg egy nagy sebességgel közlekedő gépkocsit, a szerbiai férfi vezette autóban öt szír állampolgár utazott. A 27 éves sofőrt a rendőrök embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették. A határsértőkkel szemben idegenrendészeti eljárást kezdeményezett a rendőrség.

 Kép: MTI / Kelemen Zoltán Gergely

Országszerte tiltott határátlépés miatt szerdán 1564 embert fogtak el a rendőrök, hét gyanúsítottal szemben embercsempészet, egy esetben közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás – tudatta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata.

Hogy ez miért annyira érdekes? Azért, mert tegnap bemutattuk azokat a közfoglalkoztatottakat, akik építik a kerítést, de a menekülteket ez nem zavarja, a hatékony magyar határzárat megkerülik, úgy jönnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik