Belföld

Kerítésépítés: harapófogóra várva

kerítés (Array)
kerítés (Array)

Váratlanul jött a munka, gépet és embert is nehéz találni a feladatra.

30 katona és 25 közmunkás vonult fel Ásotthalom közelében szerdán reggel a kerítésépítéshez – írja helyszíni beszámolójában a Népszabadság. A munkakezdés nem ment flottul: kilenc órakor még úgy volt, hogy egy órát várni kell ahhoz, hogy hozzáfoghassanak a munkához.

Csak azután tartott egy tiszt eligazítást, hogy fél tízkor megjelent az állami tévé stábja: ekkor elmondta, hogy ki kell csomagolni a pengés drótot, felvágni tíz és félméteres darabokra, majd rögzíteni az acél tartóoszlopokhoz. A drótot harapófogóval vágták, de ennek megérkezésére is várni kellett.

Muzeális, negyvenéves Tátra dömperrel vitték a dróttekercseket. Sofőrje elmondta: egy vállalkozó hobbiból tartja, tőle kapta kölcsön erre a munkára. A kerítésépítés váratlanul jött, ilyenkor nem könnyű munkagépet találni és embert se, mert a jó szakembereknek nyáron van munkájuk, ő is csak azért van itt, mert már megteheti, hogy csak akkor dolgozik, ha kedve tartja.

A pengés drótot vastag kesztyűben kicsomagoló katonáktól is megpróbált érdeklődni a riporter, de a megkérdezett férfi a kérdésekre nem szólt egy szót sem, csak mereven bámult maga elé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik