Belföld

„A menekülteket csak atombombával lehet megállítani”

martonfai-tiltakozok(960x640).jpg (Array)
martonfai-tiltakozok(960x640).jpg (Array)

Félpályás útlezárással tüntettek a martonfaiak és a környéken lakók, nem akarnak menekülttábort. Félnek tőlük és nem tartják logikusnak a helyszínt sem.

„Jártunk Debrecenben, és hallottuk, hogyan viselkednek az ottani táborban a menekültek, csak rosszat mondanak róluk” – érvelt az egyik tüntető, ő hat kilométerre lakik Martonfától, a férjével és két gyermekével érkezett, írja a Népszabadság. A másik félelmük a tüntetőknek az, hogy nem lehet hinni a menekülteknek, mert összetépik a papírjaikat, azt mondanak magukról, amit akarnak.

Nagyjából háromszáz tüntető és nyolcvan autó foglalta el a 6-os főút egyik sávját Martonfa határában, csütörtök délután háromtól este hétig. Sokszor elmondták még a demonstrálók, hogy bűnöznek a menekültek, hiába jegyezte meg a lap munkatársa, hogy ez igen ritkán fordul elő, többen azt állították, a migráns kivétel nélkül bűnöző.

„Nem vagyok tanult ember, kesztyűbélés-varrásból éltem, de a Bibliát olvastam, s ott megjósolták a sárga veszedelmet. Lehet, hogy erre gondolt a Biblia. A vége az lesz, hogy a menekülteket nem lehet megállítani, csak atombombával, s akkortól vége a világnak” – mondta egy másik tüntető.

De a kormány kommunikációs fogásai is előkerültek, volt, aki azért nem szeretne menekülttábort, mert majd elveszik a munkáját. A tüntetők között sok volt a Jobbik-szimpatizáns, de olyan emberrel nem találkozott a lap munkatársa, aki Fidesz-szavazó, esetleg balos lett volna.

A Hír24 nemrég beszélt a martonfai polgármesterrel, katt ide és kiderül, mennyire megdöbbent, amikor megtudta, hogy menekülttábor épül.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik