Belföld

Itt a riasztás, Pásztótól Edelényig, Balassagyarmattól Mezőkövesdig pokollá válik a magyarok élete

felhoszakadas(960x640).jpg (Array)
felhoszakadas(960x640).jpg (Array)

Az ország tizennégy megyéjében másodfokú figyelmeztetés van érvényben a felhőszakadás és/vagy hőség miatt, háromban pedig elsőfokú, míg két megyében semmiféle veszélyes időjárási jelenségre nem kell számítani.

Kitört a riasztás Észak-Közép-Magyarországon. Az OMSZ az edelényitől a hatvani járásig elsőfokú riasztást adott ki

 

Szerdán a középső és a keleti tájakon több helyen, másutt csak néhol valószínű zivatar. A zivatarokat lokálisan felhőszakadás (20-50 mm csapadék), viharos szél és kisméretű jég kísérheti – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzéséből.

A napi középhőmérséklet főként az Alföldön és a Dél-Dunántúlon meghaladhatja a 25 fokot. A legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 35 fok között alakul. Késő estére 22, 29 fokig hűl le a levegő.

Csütörtökön a Dunántúlon túlnyomóan derült lesz az ég. Keletebbre is napos időre számíthatunk, de gomolyfelhők is képződnek, és a keleti, északkeleti határvidéken egy-egy zápor, zivatar is előfordulhat. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16, 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 32, 36 fok között alakul.

Pénteken túlnyomóan derült, száraz idő várható. Gyenge vagy mérsékelt marad a keleti, délkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16, 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 33, 37 fok között alakul.

Szombaton derült, száraz idő várható. A délkeleti szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16, 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 33, 37 fok között alakul.

Vasárnap túlnyomóan derült, száraz idő várható. Mérsékelt marad a délkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16, 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 32, 36 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik