Belföld

Tranzitállomás lesz a menekülteknek a Keleti pályaudvarnál

Menekultek-a-palyaudvaron(960x640).jpg (Array)
Menekultek-a-palyaudvaron(960x640).jpg (Array)

Megállapodott a főváros a civilekkel. Kocsis Máté megnyugodhat.

A Migration Aid Facebook-oldala közölte, hogy leültek az illetékes szervekkel tárgyalni és meg is állapodtak. A Keletinél egy új állomás jön létre a menekülteknek. Ezt írták: 

“A mai napon a fővárosi szervek, a karitatív szervezetek, a rendészeti szervek, a MÁV és a menedékügyi rendszer fővárosi vonatkozásban érintett szervezetek együttműködésével egyeztetés történt a budapesti helyzet megoldási javaslatait illetően.

Örömünkre szolgál bejelenteni a hírt, miszerint elsőként a Keleti pályaudvarnál létesül a menedékkérők számára önkéntes alapon igénybe vehető Budapest Tranzit Állomás, ahol az alapvető szükségletek biztosítása mellett a fővárosi szervek szervezetten, egymással szorosan együttműködve fogják a továbbiakban segíteni a Migration Aid önkénteseinek munkáját.

Az egyeztetésen szó esett arról is, hogy az önkéntes munka keretén belül, többek között egyházi segítséggel az ügyintézéshez szükséges szótárat állítunk össze az intézkedő hatóságok dolgozói számára.

A mai eredmények kapcsán szeretnénk megköszönni adományozóink, önkénteseink és segítőink áldozatos munkáját, támogató segítségét.”

Ezzel úgy tűnik, megoldódik Kocsis Máté józsefvárosi polgármester problémája. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik